Zdrowe odżywianie. Co jeść, żeby być zdrowym i mieć piękne ciało. Sprawdzone diety, kalkulatory żywieniowe, triki zdrowej kuchni.
Coraz więcej mężczyzn ma obsesję na punkcie własnego wyglądu.
Uwielbiamy tłuste, czerwone mięso, dobrze posolone potrawy oraz słodycze.
Smaczne, sycące, proste w przygotowaniu – płatki zbożowe!
Naukowcy twierdzą, że woda nie wypłukuje toksyn z organizmu.
Tajemnica tkwi w wielkości sztuców, którymi spożywamy pokarmy.
Co będziemy jeść za kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat? Jaka jest gwarancja, że będzie to zdrowe i przede wszystkim smaczne?
Czy za „prawdziwego Wegetarianina” może uważać się ktoś, kto nie je mięsa tylko po to, żeby zmieścić się w spodnie o 2 rozmiary mniejsze?
Czy banany naprawdę tuczą, a herbatki przeczyszczające odchudzają? Jak działa słodzik oraz ile kalorii ma alkohol?
Co najbardziej nam utrudnia walkę ze zbędnymi kilogramami?
Poczuj w swojej kuchni niepowtarzalny zapach orientu! Azjatyckie przyprawy to sekret dobrego zdrowia i idealnej figury!
Niektórymi kwiatami możesz urozmaicić i ozdobić swoje posiłki.
Dowiedz się, jak poprawić kondycję, wygląd i zrzucić kilka dodatkowych kilogramów, delikatnie modyfikując dietę lub wzbogacając ją o dodatkowe składniki!
Rozwiązujemy zagadki metabolizmu.
Z roku na rok pogarsza się jakość sprzedawanych produktów spożywczych. Co jest w serze, parówkach i sokach?
Podpowiadamy, jak długo, w jaki sposób i w czym należy przechowywać żywność – żeby była smaczna, świeża i zachowała swoją wartość.
„Zielono mi...” – pora zaśpiewać w kuchni te słowa. Oto kilka przepisów na pyszne i proste dania. W dodatku całkowicie zielone, czyli bogate w kwas foliowy.
Widząc osoby z nadwagą czy otyłością, zaczynamy spożywać posiłki w większych ilościach.
Żurek z białą kiełbaską, jajka z majonezem, pasztety i ciasta z kremem. Tak wygląda polskie menu wielkanocne. Jak uniknąć przytycia?
Obwód brzucha młodych Brytyjek powiększył się w ciągu ostatnich trzech dekad o ponad jedenaście centymetrów!
Jakie produkty powinnaś jadać codziennie, a jakie kilka razy w tygodniu?
Co drugi uczeń poznańskiej podstawówki ma krzywy kręgosłup. Coraz więcej dzieci zmaga się również z nadwagą!
To potwierdzone naukowo fakty. Koniecznie sprawdź, o czym jeszcze nie wiedziałaś.
Pozornie smaczne jedzenie z McDonalda jest sztucznie wyprodukowane, niezdrowe i bardzo tuczące. Codziennie trują się nim miliony ludzi na całym świecie.
Czy wiesz, co oznaczają symbole na etykietach produktów spożywczych? Większość z nich to barwniki i konserwanty, ale nie wszystkie są szkodliwe.
Są gwarantem zdrowia, urody i dobrego samopoczucia. Zamiast łykać tabletki, sprawdź, po jakie produkty powinnaś sięgać, aby być piękna i zdrowa!
O ile łatwo jest wytrwać na diecie w ciągu dnia, kiedy czas płynie szybko, a my jesteśmy ciągle zajęci, o tyle wieczory bywają trudne...
Wbrew pozorom kupowanie warzyw i owoców na straganach nie zawsze jest korzystne dla zdrowia.
Herbaty szlachetne w niezwykły sposób uświetnią wyjątkowe spotkanie, pozwolą uroczyście przyjąć ważnego gościa oraz będą niebanalnym prezentem dla przyjaciela.
Oto cała prawda o "ekologicznym" jedzeniu. Czy warto wydawać na nią pieniądze?
Na wszelkie chrupki i chipsy wydajemy już miliardy złotych. A wszystko idzie nam w biodra!
Przedstawiamy listę produktów, dzięki którym zwalczysz senność i niemoc nawet w ja bardziej leniwy dzień. Uwaga, wcale nie polecamy kawy ani napojów energetyzujących!
Wspaniała wiadomość dla wszystkich wielbicieli słodyczy!
Podpowiadamy, co powinnaś jeść, aby wzmocnić osłabione oczy. Sprawdź swoje nowe menu!
Odchudzanie nie powinno być drogą przez mękę. Dieta to nic innego, jak mądre wybory! Sprawdź, z jakich składników nigdy nie powinnaś rezygnować…
Wybór pomiędzy masłem a margaryną od dawna stanowi problem. Czym najlepiej smarować pieczywo?
Czy warto jeść kiwi? Skąd się wzięła jego nazwa? Na te i inne pytania odpowiada dietetyk.
Czy w sklepie spożywczym warto sięgać po produkty typu „light”? I czy to możliwe, że płatki śniadaniowe odchudzą, a smaczny deser pomoże dzieciom rosnąć?
Aby jeść nawet o połowę mniej, wystarczy wykorzystać kilka sztuczek, potwierdzonych naukowo! Sprawdź, czy tym razem podołasz wyzwaniu?
Boże Narodzenie to czas kalorycznych pokus.
Ryby to cenne źródło białka i tłuszczów zwierzęcych, dlatego warto po nie sięgać nie tylko w wieczór wigilijny.
Coraz częściej na produktach pojawiają się informacje o GDA. Jak interpretować te opisy na opakowaniu? Czy one do czegoś służą?
Jej właściwości opisywane są w superlatywach jako napar „na wszystko”. Z drugiej strony pojawia się sporo doniesień o dużej toksyczności związków, które wchodzą w jej skład.
Jabłka to najpopularniejsze w naszym kraju owoce, do których mamy dostęp przez okrągły rok. Dlaczego warto uwzględniać je w swojej diecie?
Tyjemy na potęgę i jesteśmy niemal najgrubsze w całej Europie. Mimo to, nie mamy kompleksów!