Wasza Kuchnia: Wyśmienite roladki z kurczaka z warzywami

Magda, autorka przepisu, zachwala sobie wyborny smak swojego dania! Jej zdaniem to obiad nie tylko prosty w przygotowaniu, ale i przepyszny!
Wasza Kuchnia: Wyśmienite roladki z kurczaka z warzywami
28.03.2010
>

„Witam! Chciałabym podzielić się z Wami Drogie Papilotki moim przepisem na wyśmienite roladki z kurczaka z papryką, pieczarkami i cebulką. Przepis jest dość prosty do wykonania a końcowy etap czyli konsumpcja jest nie do opisana:)

Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka, 3 średnie cebulki, 1 papryka, 0.5 kg pieczarek

Przygotowanie: Filety rozbijamy cienko. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki oraz cebule kroimy w talarki, natomiast paprykę w cienkie paseczki. Na rozbite filety rozkładamy cebulę, paprykę, pieczarki, a następnie zawijamy w roladki. Roladki obsmażamy w gorącym tłuszczu na kolor złocisty, następnie podsypujemy cebulką  i smażymy razem. Gdy cebulka się zrumieni, podlewamy wodą, następnie przekładamy roladki do rondla i dusimy do miękkości.

Gdy roladki się uduszą, układamy je na talerzu, a wodę która pozostała nam z mięsa w rondlu, doprawiamy mąką rozrobioną z woda i robimy z tego sos.

Życzę smacznego Magda”

Magdę prosimy o kontakt z redakcją – redakcja(at)papilot.pl – w celu podania adresu do wysyłki nagrody od producenta przypraw Kamis – książki kucharskiej oraz zestawu przypraw doskonałych do kuchni włoskiej.

Uwaga! Nie przegap innych publikacji tworzonych dzięki naszym Czytelniczkom! W każdą sobotę publikujemy teksty z cyklu Wasze Paznokcie , we wszystkie niedziele Wasza Kuchnia, w poniedziałki Wasz Wizaż. Jeśli chciałabyś się z nami podzielić własnoręcznie wykonanymi zdjęciami manicuru, makijażu lub kulinariów, napisz na adres redakcja(at)papilot.pl.

Zobacz także:

Czy hamburger może być dietetyczny?

Domowe przepisy na dietetyczne hamburgery i hot dogi, które smakują lepiej niż w barze szybkiej obsługi, a przy okazji dostarczają mnóstwa składników odżywczych. Do dzieła!

Czy od piwa można przytyć?

Wokół złocistego napoju krąży wiele mitów i legend…

Polecane wideo

Komentarze (59)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 22.09.2012 10:46
Ja polecam posmarować w środku musztardą :) i osobiście to panieruję je. Standardowo - mąka, jajo, bułka. Są przepyszne a mój facet uwielbia :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 13.02.2011 18:40
zrobiłam ! i pyyyyyszne !! dzięki
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.04.2010 22:45
ale mi ślinka leci :) szkoda że tak późna pora bo bym szybko to wmuciła :) ale jeszcze przecież jest jutro :) super przepis na pewno skożystam :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 29.03.2010 23:52
O cholera az mi sie jesc zachacialo ... Takie ala zrazy powiadasz ? Kochana to musi zajebiscie smakowac z ciemymi sosami pieczeniowymi :) Nie przejmuj tam sie tymi szmirami na dole ;)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 29.03.2010 22:07
co ?! wiecie co potraficie tylko krytykować a połowa z was nie potrafi gotować... lepiej bierzcie z Niej!
odpowiedz

Polecane dla Ciebie