Ponieważ uwielbiam gotować i piec, chciałabym podzielić się jednym z moich przepisów. Jest sezon truskawkowy, więc czas to wykorzystać ;) Ciasto jest bardzo lekkie, u mnie w domu mówi się na nie dietetyczne: żadnych jajek czy kremu. Życzę wszystkim udanych wypieków i smacznego ;)
Składniki:
250g mąki,
2łyżeczki proszku do pieczenia,
1kostka margaryny,
5łyżek cukru pudru,
5łyżek zimnej wody.
1budyń waniliowy z 2łyżkami cukru,
1galaretka czerwona ugotowana w 2/3 wody, truskawki
Wykonanie:
Ciasto wyrobić z podanych składników i odstawić do lodówki na 30 minut, w międzyczasie przygotować budyń i galaretkę, następnie odstawić by ostygły. Ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną odrobiną tłuszczu, ponakłuwać całość widelcem, piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Na ciasto włożyć chłodny budyń, następnie owoce i polać tężejącą galaretką. Ciasto odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego!!;)
Pozdrawiam.
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl. Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis - zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Przypominamy także o równoległych konkursach: Wasza Szafa i Wasz Wizaż.
Zobacz także: