Cześć! Mam na imię Monika. Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny, szybki, a przede wszystkim zdrowy i sycący obiad.
Składniki na 2/3 porcje: 4 cebule, 3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek (lub olej rzepakowy), 500 ml przecieru pomidorowego, puszka tuńczyka w wodzie, makaron razowy świderki, sól, pieprz
Sposób przygotowania: Na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cebulę, solimy i dusimy kilkanaście minut. Gdy cebula będzie miękka, wlewamy przecier pomidorowy. Potem dodajemy odsączonego tuńczyka i podgrzewamy jeszcze kilka minut. Solimy i pieprzymy do smaku. 200 g makaronu gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Smacznego!
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także: