WASZA KUCHNIA: Razowy makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym

22 Maja 2011

Monika zdradza swój przepis na szybki (i prosty) obiad! Może go przetestujesz?

razowy makaron

Cześć! Mam na imię Monika. Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny, szybki, a przede wszystkim zdrowy i sycący obiad.

Składniki na 2/3 porcje: 4 cebule, 3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek (lub olej rzepakowy), 500 ml przecieru pomidorowego, puszka tuńczyka w wodzie, makaron razowy świderki, sól, pieprz

Sposób przygotowania: Na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cebulę, solimy i dusimy kilkanaście minut. Gdy cebula będzie miękka, wlewamy przecier pomidorowy. Potem dodajemy odsączonego tuńczyka i podgrzewamy jeszcze kilka minut. Solimy i pieprzymy do smaku. 200 g makaronu gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Smacznego! 

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (31)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-25 13:52:01

Ten przepis jest z opakowania od makaronu razowego cwaniaro!! teraz to wpadłaś bo dokładnie TO danie było moim jedynym które sama ugotowałam w tym roku!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 16:13:29

przepis z opakowania..

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 13:24:47

nie wygląda na razowy.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 09:04:37

Szkoda że w sieci ten przepis pojawia się jakies 10 razy, stosuje go od roku

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 08:29:29

ja najpierw smażę cebule z czosnkiem,a potem dusze kilka minut z tuńczykiem - brzydki zapach rybki znika i tylko smaczek zostaje, potem oczywiście lecą kolejne składniki. polecam :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 08:33:04

dodaję sporo bazylii i zamiast przecieru pomidory pokrojone w kostkę, generalnie leci do tego jeszcze śmietana - parę łyżek. podaje posypane startym serem i z oliwkami. przepis z artykułu mnie nie przekonuje.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 02:21:45

Też myślałam, że nie lubię, ale koleżanka zaserwowała mi takie danie i jest przepyszne. Trochę inaczej robione, ale zapewne tak samo smakuje :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 02:17:59

ten przepis jest na opakowaniu! ;]

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 01:47:26

nie podoba mi sie to...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 01:44:35

Pycha to jest ja robie z porem tunczyka i makaron

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-22 01:03:11

nic ciekawego i nowego

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz