Czy zdarzyło się Wamcugotować zbyt dużo ziemniaków na obiad, które zalegały w lodówce, bo nie wiadomo co z nimi zrobic? Mam dla Was świetny pomysł na pyszne paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym :)
Składniki na sos: 1 duży ząbek czosnku, 3 łyżki majonezu, 6 łyżek śmietany, pieprz, sól
Przygotowanie sosu: Wyciskamy czosnek lub drobno go siekamy, mieszamy z majonezem i śmietaną, a następnie przyprawiamy pieprzem i solą.
Skladniki na paluszki ziemniaczane: ugotowane i rozgniecione ziemniaki, pół szklanki mąki, 1 jajko, bułka tarta, olej do smażenia
Przygotowanie:
Do ziemniaków dodać mąkę i jajko, wyrobić rękami jednolitą masę. Formować dowolne kształty (ja zrobiłam paluszki), po czym obtoczyć je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. I gotowe:)
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także:
Wasza Kuchnia: Przepis na ciasto jabłkowe
Agnieszka lubi eksperymenty w kuchni, dlatego postanowiła podzielić się swoim przepisem na pyszny jabłecznik.
Wasza Kuchnia: Wykwintne kuleczki rafaello
Jeżeli chcesz zrobić wrażenie na gościach podczas świątecznej wizyty, koniecznie wypróbuj pyszny przepis Marceliny.