Witam,
Przesyłam przepis na pyszną jesienną zupę fasolową.
Składniki: 300 gram fasoli,, 1 por (biała część),, 200-300 gram żeberek wieprzowych, pół łyżeczki otartej bazylii, do smaku pieprz i sól, 1 pętko cienkiej kiełbaski, 4-5 ziemniaków, 1 ząbek czosnku, 1 marchewka
Sposób przygotowania: Fasolę myjemy i namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy ją w tej samejwodzie w ktorej się moczyła. Lekko solimy gdy juz będzie miękka. Żeberka zalewamy litrem wody i gotujemy razem z drobno pokrojona wkostkę marchewką. Białe części pora kroimy w cienkie plasterki iobsmażamy na maśle. Dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy i myjemy,kroimy w kostkę. Dodajemy razem z fasolą do zupy. Czosnek ucieramy z sola,pieprzem i łyzką oliwy. Mieszamy z zupą. Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i połową łyżeczki suszonej bazylii. Cienką kiełbasę kroimy w pół plasterki i obsmażamy napatelni. Dodajemy do zupy.
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Wasza Kuchnia: Wyślij przepis i wygraj kulinarne gadżety!
Justyna radzi, jak szybko przygotować sałatkę, gdy do drzwi zapukają niespodziewani goście.
Zamiast zjeść choćby kanapkę, pijemy kawę. Żeby nie czuć głodu, wlewamy w siebie hektolitry wody. Ewentualnie idziemy na papierosa. Na nic nie ma czasu!