Wasza Kuchnia: Błyskawiczne ciasto czekoladowe z mikrofalówki

Ekspresowy przepis, słodki efekt. Dowiedz się, jak zrobić pyszne ciasto czekoladowe i zaskocz nim swoich najbliższych!
Wasza Kuchnia: Błyskawiczne ciasto czekoladowe z mikrofalówki
12.12.2009

„Witam Drogie Papilotki!

  Chciałabym się z Wami podzielić  przepisem na błyskawiczne ciasto, wystarczy zaledwie 5minut. Idealne na zrobienie w czasie przerwy reklamowej :)A oto recepta:

  POTRZEBUJEMY:  * 4 łyżeczki stołowe mąki(tortowej)

* 6 łyżeczek stołowych cukru

* 2 łyżeczki stołowe kakao

* 1 jajko

* 4 łyżeczki stołowe mleka

* 3 łyżeczki stołowe oleju roślinnego

* 0,5 łyżeczki stołowej proszku do pieczenia

* kubek

  PRZYGOTOWANIE:  1) Mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia należy wymieszać w naczyniu

  2) Wbijamy jajko, dodajemy mleko i olej i znowu mieszamy

  3) Wsadzamy do mikrofalówki na 3-4 minuty, ustawiając ją  na max. 1000W

  4) Wyjmujemy, czekamy aż wystygnie i jemy :)

  Ciasto można wzbogacić według uznania np. dodać bakalie oraz kroplę aromatu rumowego. 

SMACZNEGO! :)”

Jeśli i ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw przypraw i bajecznie kolorową patelnię! 

W skład nagrody wchodzą:

* książka kucharska autorstwa Pascala Brodnickiego

* przyprawy: Przyprawa kuchni arabskiej Kebab Shoarma, Przyprawa do gyrosa, Przyprawa kuchni włoskiej, Przyprawa kuchni meksykańskiej, Przyprawa kuchni wloskiej oraz zestaw Kamis Spécialité Mix.

Przypominamy także o równoległych konkursach: Wasza Szafa i Wasz Wizaż

Zobacz także

Chrupiący kurczak z ziemniaczkami Prosty sposób na pożywny obiad dla całej rodziny!

Kolorowe ciasteczka z przepisu Doroty!  Pyszne i kolorowe kruche ciasteczka są łatwe w przygotowaniu oraz niezwykle ozdobne!

Polecane wideo

Komentarze (657)
Ocena: 5 / 5
ja (Ocena: 3) 14.03.2016 10:15
Ciasto okej, ale jest podstawowy problem z przepisem - proszku do pieczenia dajemy mniej, niż pół małej łyżeczki do herbaty, resztę można odmierzać dużymi łyżkami stołowymi jak do zupy. U mnie było na 3 min na 750W i było okej, ale trochę suche, można przełożyć dżemem. Rzeczywiście smak mało wyrazisty, może cynamon np. w tej masie by nieco poprawił sytuację.
odpowiedz
british (Ocena: 5) 30.10.2015 16:58
To ciastko jest zbyt miękkie żeby je kroić a poza tym to jest śmierdzące
odpowiedz
Dżureeeeczka (Ocena: 5) 26.05.2015 18:11
Spróbuję zrobić.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 24.02.2015 13:21
Wychodzi twarde jak skała
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.04.2014 19:52
W miseczce wychodzi lepsze i można je fajnie pokroić :D
odpowiedz

Polecane dla Ciebie