Składniki:
litr mleka
kostka masła
szklanka cukru
1 cukier waniliowy
szklanka mąki krupczatki
3 żółtka
3/4 mleka zagotować z kostką masła, szklanką cukru i cukrem waniliowym. Żółtka, mąkę i 1/4 mleka wymieszać na jednolitą masę, którą następnie wlewamy do gotującego się mleka. Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Całą blaszkę wyłożyć herbatnikami, przykryć gorącym kremem i następną warstwą herbatników.
Posypać cukrem pudrem. Schłodzić w lodówce. Smacznego!
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl. Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis - zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Przypominamy także o równoległych konkursach: Wasza Szafa i Wasz Wizaż.
Zobacz także:
Wasza Kuchnia: Galaretkowy tulipan
Wasza Kuchnia: Śniadaniowe rogaliki Karoliny