Przepis na pyszną i łatwą w przygotowaniu sałatkę.
Potrzebujemy: 2 kapusty pekińskie, 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 ogórek zielony, puszka kukurydzy, 2 zupki chińskie, 1 mały majonez, przyprawa do kurczaka (1 łyżka), olej do smażenia
Przygotowanie:
Pierś kroimy w średniej grubości kostkę i podsmażamy na oleju z przyprawą. Paprykę i obranego ogórka kroimy w kostkę, wrzucamy do dużej miski. Dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki i podsmażonego kurczaka.
Następnie bierzemy 2 miseczki, do jednej wrzucamy makaron z zupek (nie zalewamy go wodą!), a do drugiej wrzucamy majonez i przyprawę z zupek, po czym całość mieszamy. Zawartość obu miseczek wrzucamy do reszty składników i na koniec wrzucamy pokrojoną kapustę pekińską. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki, żeby się "przegryzło", makaron zmiękł pod wpływem majonezu.
Całość zajęła mi niecałą godzinkę. Voila, oto moja pyszna sałatka, której starczy dla wielu łasuchów:)
Smacznego:)
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Wasza Kuchnia: Cynamonowe ciasteczka z przepisu Basi
Koniecznie wypróbuj sprawdzony przez Basię przepis na aromatyczne, cynamonowe ciasteczka!
Wasza Kuchnia: Paluszki ziemnaczane z sosem czosnkowym
Agnieszka jest mistrzynią kuchni, bo potrafi wyczarować coś z niczego. Nawet z ziemniaków, które zostały z obiadu. Wypróbuj koniecznie jej przepis!