Wasza Kuchnia: Sałatka z kurczakiem z przepisu Agnieszki

Czym poczęstować niezapowiedzianych gości? Najlepiej pyszną i szybką w przygotowaniu sałatką Agi!
Wasza Kuchnia: Sałatka z kurczakiem z przepisu Agnieszki
23.01.2011

Przepis na pyszną i łatwą w przygotowaniu sałatkę

Potrzebujemy: 2 kapusty pekińskie, 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 ogórek zielony, puszka kukurydzy, 2 zupki chińskie, 1 mały majonez, przyprawa do kurczaka (1 łyżka), olej do smażenia 

Przygotowanie: 

Pierś kroimy w średniej grubości kostkę i podsmażamy na oleju z przyprawą. Paprykę i obranego ogórka kroimy w kostkę, wrzucamy do dużej miski. Dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki i podsmażonego kurczaka. 

Następnie bierzemy 2 miseczki, do jednej wrzucamy makaron z zupek (nie zalewamy go wodą!), a do drugiej wrzucamy majonez i przyprawę z zupek, po czym całość mieszamy. Zawartość obu miseczek wrzucamy do reszty składników i na koniec wrzucamy pokrojoną kapustę pekińską. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki, żeby się "przegryzło", makaron zmiękł pod wpływem majonezu.

Całość zajęła mi niecałą godzinkę. Voila, oto moja pyszna sałatka, której starczy dla wielu łasuchów:) 

Smacznego:)

proste przepisy

Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez  firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.

Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:

Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

Wasza Kuchnia: Cynamonowe ciasteczka z przepisu Basi

Koniecznie wypróbuj sprawdzony przez Basię przepis na aromatyczne, cynamonowe ciasteczka!

Wasza Kuchnia: Paluszki ziemnaczane z sosem czosnkowym

Agnieszka jest mistrzynią kuchni, bo potrafi wyczarować coś z niczego. Nawet z ziemniaków, które zostały z obiadu. Wypróbuj koniecznie jej przepis!

Komentarze (80)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 19.07.2011 21:08
VyhOjh rrnokbozeleg
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 19.07.2011 17:23
Great common sense here. Wish I'd tohught of that.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 18.07.2011 10:21
Is1QD0 giqgqffecsqk
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 18.07.2011 04:06
BION I'm impersesd! Cool post!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 17.07.2011 11:51
Begun, the great inteenrt education has.
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo