Wasza Kuchnia: Babeczki z kremem toffi

Klaudia uwielbia słodkości, a dzisiaj zdradza swój przepis na babeczki toffi. Koniecznie go wypróbuj i zrób pyszną niespodziankę rodzinie!
Wasza Kuchnia: Babeczki z kremem toffi
28.11.2010

Witajcie! Mam rewelacyjny przepis na kruche babeczki toffi. Wszyscy je zachwalają, a sama je po prostu uwielbiam. Wcale nie są za słodkie, bardzo lubią je dzieci. Pozdrawiam! :)

Składniki: 30 dag mąki, 20 dag masła lub margaryny, 10 dag cukru, jajo, cukier wanilinowy, łyżeczka proszku do pieczenia, masa krówkowa, marmolada różana

Przygotowanie:

1. Do maki dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Dodajemy pokrojoną margarynę, cukier  wanilinowy i jajko.

2. Zagniatamy ciasto i formujemy kulę. Wkładamy na ok. 1 h do lodówki.

3. Wyciągamy ciasto i rozwałkowujemy na ok. 0,5 cm. Wycinamy kółka np. szklanką i wylepiamy  foremki. Możemy je wcześniej delikatnie wysmarować  margaryną.

4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut, tak aby babeczki  miały złoty kolor.

5. Wypełniamy wklęśnięty środek babeczki marmoladą i nakładamy masę krówkową.

6. Babeczki najlepiej smakują następnego dnia, gdy trochę zesztywnieją.

kuchnia i diety

Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.

Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:

Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

Wasza Kuchnia: Szybki i prosty placek ze śliwkami

Sylwia prezentuje jak przygotować pyszne ciasto ze śliwkami dla całej rodziny.

Wasza Kuchnia: Bezowo – owocowy deser

Karolina proponuje nam przepis na deser, który jej zdaniem każdemu zasmakuje!

Komentarze (92)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 15.02.2012 13:39
mase krówkową można nałożyć za pomocą rękawa. wtedy wygląda esetycznie i ładnie . Pozdrawiam
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 03.08.2011 14:40
zrobiłam dziś te babeczki i ciasto jest straszne,nie da się z niego nic uformować. Jeśli już coś wyjdzie to i tak w piekarniku robi się z tego placek :(
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 20.07.2011 12:07
PD4WjK lckpxypyjzxq
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 18.07.2011 12:18
5uG7xB gdhupgsrvypb
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 18.07.2011 04:00
A wondeurfl job. Super helpful information.
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo