Wasza Kuchnia: Zielona tarta z łososiem i szpinakiem

Kasia prezentuje, jak krok po kroku wykonać pyszną tartę dla całej rodziny!
Wasza Kuchnia: Zielona tarta z łososiem i szpinakiem
21.11.2010

Hej, prezentuję jak wykonać pyszną tartę, która jest gwarantem udanego spotkania.

Zielonkawa tarta z łososiem i szpinakiem

Produkty: opakowanie ciasta francuskiego, 500g świeżego lub mrożonego łososia, opakowanie mrożonego szpinaku, czosnek, śmietana, 4 jajka, sól i pieprz, gałka muszkatołowa

-opcjonalnie tarta mozzarella

Sposób przyrządzenia: Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na to ciasto francuskie.Łososia pokroić w kostkę.Na maśle podsmażyć czosnek (4 ząbki), dodać szpinak, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

W misce przygotować masę jajeczną - wymieszać 4 jajka, dodać 3-4 łyżki śmietany, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 1/3 szpinaku wyłożyć na ciasto, na to poukładać łososia, przykryć resztą szpinaku i na koniec zalać masą jajeczną.

Ewentualnie można posypać startą mozzarellą. Piec 30-40minut w 180 stopniach.  

Podawać np. z mieszanką sałaty z ziarnami słonecznika i sosem vinaigrette.

Bon appétit :)!

przepisy na szybki obiad

Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis

zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.

Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:

Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

Wasza Kuchnia: Szybki i prosty placek ze śliwkami

Sylwia prezentuje jak przygotować pyszne ciasto ze śliwkami dla całej rodziny.

Wasza Kuchnia: Jesienna zupa fasolowa

Sylwia prezentuje, jak w prosty sposób przyrządzić pyszną i pożywną zupę dla całej rodziny!

Komentarze (25)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 23.05.2013 21:54
Ta tarta jest po prostu świetna! Robiłam ją już wiele razy i zawsze wychodzi , a co najlepsze - wszystkim smakuje! :) A w kuchni mistrzynią nie jestem..
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 28.11.2010 18:47
Mniam! Uwielbiam i szpinak (dobrze doprawiony) i lososia, wiec musze sprobowac to zrobic. mieszkam we francji i tutaj jemy tarty praktycznie ze wszystkim, ale takiej jeszcze nie robilam :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 21.11.2010 22:59
sampo polaczenie losoia i spzinaku mmmmniam w pierozkach jest pyszne :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 21.11.2010 22:58
hahaha dobre sproboje jak bedzie potrzebna hehehe :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 21.11.2010 15:25
To prawda! Ta tarta jest gwarantem udanego spotkania! Zrobiłam ją na obiad w domu i mąż wycofał papiery rozwodowe, polecam!
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo