Hej, prezentuję jak wykonać pyszną tartę, która jest gwarantem udanego spotkania.
Zielonkawa tarta z łososiem i szpinakiem
Produkty: opakowanie ciasta francuskiego, 500g świeżego lub mrożonego łososia, opakowanie mrożonego szpinaku, czosnek, śmietana, 4 jajka, sól i pieprz, gałka muszkatołowa
-opcjonalnie tarta mozzarella
Sposób przyrządzenia: Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na to ciasto francuskie.Łososia pokroić w kostkę.Na maśle podsmażyć czosnek (4 ząbki), dodać szpinak, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
W misce przygotować masę jajeczną - wymieszać 4 jajka, dodać 3-4 łyżki śmietany, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 1/3 szpinaku wyłożyć na ciasto, na to poukładać łososia, przykryć resztą szpinaku i na koniec zalać masą jajeczną.
Ewentualnie można posypać startą mozzarellą. Piec 30-40minut w 180 stopniach.
Podawać np. z mieszanką sałaty z ziarnami słonecznika i sosem vinaigrette.
Bon appétit :)!
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis
– zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Wasza Kuchnia: Szybki i prosty placek ze śliwkami
Sylwia prezentuje jak przygotować pyszne ciasto ze śliwkami dla całej rodziny.
Wasza Kuchnia: Jesienna zupa fasolowa
Sylwia prezentuje, jak w prosty sposób przyrządzić pyszną i pożywną zupę dla całej rodziny!