WASZA KUCHNIA: Pyszny sernik z brzoskwiniami

Patrycja prezentuje prosty przepis na brzoskwiniowy sernik. Idealny na koniec lata!
WASZA KUCHNIA: Pyszny sernik z brzoskwiniami
29.08.2010

Witam! Nazywam się Patrycja i chciałam Wam przedstawić mój sernik, który niedawno zrobiłam na moje 18-naste urodziny:) Przepis naprawdę prosty a efekt przepyszny- moi goście potwierdzą ;)

Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki, 100g margaryny, 3 łyżki cukru, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany kwaśnej (np. 18%)

Składniki na masę serową: 1 kg sera białego półtłustego, 2 budynie waniliowe, 2 cukry waniliowe, 1 szklanka cukru, ½ szklanki oleju, 2 szklanki mleka (3,2%), 5 jaj, 1 puszka brzoskwiń

Przygotowanie:

1. Zaczynamy od zrobienia ciasta. Usypujemy z mąki kopczyk. Dajemy wszystkie składniki. Siekamy nożem a następnie zagniatamy. Kule ciasta kładziemy na talerz i wsadzamy do lodówki do schłodzenia. W tym czasie robimy masę serową

2. Do miski wrzucamy wszystkie składniki na masę (oprócz brzoskwiń). Możemy dodać aromat waniliowy.

3. Wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę. Połówki brzoskwiń kroimy w kosteczkę.

Dalszy ciąg przepisu znajdziecie na następnej stronie!

sernik z brzoskwiniami

4. Blaszkę wykładamy folią aluminiową lub pergaminem do pieczenia. Następnie wykładamy rozwałkowanym ciastem. Posypujemy wszystko brzoskwiniami.

5. Wylewamy na całość masę serową. Lekko uderzamy o stół, aby uciekło powietrze. Wstawiamy do piekarnika na 170st. na 40 min.

Czekamy aż ostygnie. SMACZNEGO!

Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis - zestaw nowych  sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”. Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści: Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

WASZA KUCHNIA: Słodki domek z piernika

WASZA KUCHNIA: Waniliowo-bananowe tiramisu

Komentarze (48)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 12.05.2012 19:51
polecam dziś robiłam jest super:):) łatwy i bardzo dobry
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 21.12.2010 22:02
Robilam i jest pyszny zwlaszcza masa serowa taka mokra pyszny polecam
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 18.12.2010 18:14
Paczka wiórek kokosowych+2 łyżki cukru+2 łyżki masła+1 żółtko -to wszystko mieszamy ze sobą i na 10 minut przed końcem pieczenia wyjmujemy blachę z ciastem i posypujemy tą kruszonką wstawiamy ponownie do pieczenia-sprawdzone
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 15.09.2010 19:59
świetny i łatwy przepis. czytelnie napisany i ładnie zilustrowany. brawo dla autorki przepisu i oczywiście 100 lat na urodziny.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 03.09.2010 22:30
wyglada apetycznie i latwo sie go przyzadza ,napewno wyprobuje przepis.
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo