Cieniutkie naleśniki to doskonała propozycja nie tylko na śniadanie czy kolację, lecz także jako słodka przekąska do pracy czy szkoły. Czy znasz przepis na delikatne i kruche placki crepes? Jeśli nie, koniecznie rzuć okiem na poniższy przepis.
Przeczytaj też: Przepis na pyszne muffiny z dyni. Przyrządzisz je w 4 krokach!
Co potrzebujesz, by wykonać tę recepturę?
A jak przygotować francuskie naleśniki?
Wszystkie składniki umieść w jednej misce, a następnie zmiksuj je na gładką masę. Potem odłóż ciasto na około 30 minut do lodówki. Po upływie tego czas wlewaj nieduże jego porcje na nagrzaną i delikatnie posmarowaną masłem patelnię. Smaż naleśniki z każdej strony, aż do zarumienienia.
Możesz podawać je z bitą śmietaną czy serkiem i dorzucić trochę ulubionych owoców.
Smacznego!
Źródło: mojewypieki.com