Crepes: Idealnie cienkie i chrupiące naleśniki francuskie

Palce lizać!
Crepes: Idealnie cienkie i chrupiące naleśniki francuskie
Fot. Instagram.com (https://pl.pinterest.com/pin/19421842134171405/)
10.10.2021

Cieniutkie naleśniki to doskonała propozycja nie tylko na śniadanie czy kolację, lecz także jako słodka przekąska do pracy czy szkoły. Czy znasz przepis na delikatne i kruche placki crepes? Jeśli nie, koniecznie rzuć okiem na poniższy przepis.

Przeczytaj też: Przepis na pyszne muffiny z dyni. Przyrządzisz je w 4 krokach!

Francuskie naleśniki crepes – przepis

Co potrzebujesz, by wykonać tę recepturę?

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2/3 szklanki zimnego mleka
  • 2/3 szklanki zimnej wody
  • 3 duże jajka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 3 łyżki stopionego masła + masło do smarowania patelni

A jak przygotować francuskie naleśniki?

Wszystkie składniki umieść w jednej misce, a następnie zmiksuj je na gładką masę. Potem odłóż ciasto na około 30 minut do lodówki. Po upływie tego czas wlewaj nieduże jego porcje na nagrzaną i delikatnie posmarowaną masłem patelnię. Smaż naleśniki z każdej strony, aż do zarumienienia.

Możesz podawać je z bitą śmietaną czy serkiem i dorzucić trochę ulubionych owoców.

Smacznego!

Źródło: mojewypieki.com

Polecane wideo

Jak pośladki zmieniają się od ćwiczeń? Dziewczyny chwalą się zaskakującymi efektami
Jak pośladki zmieniają się od ćwiczeń? Dziewczyny chwalą się zaskakującymi efektami - zdjęcie 1
Komentarze
Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie