Składniki: 4-5 ziemniaków, 4 ogórki kiszone, 1 marchew, 2 ząbki czosnku, 1 filiżanka kaszy jęczmiennej drobnej, ziele angielskie , liście laurowe, pieprz, sól, 1 łyżeczka indyjskiego curry Kamis
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w zapałkę i dodajemy do ziemniaków. Do garnka dodajemy również kaszę, liść laurowy, ziele angielskie i posiekany drobniutko czosnek. Zalewamy woda i gotujemy około 20 minut. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy pieprzem, solą i curry indyjskim. Gotujemy jeszcze 10 minut – GOTOWE!
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – książkę wydawnictwa Pascal "Podróżnik w kuchni" oraz aromatyczny zestaw przypraw Specialite (Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, Curry indyjskie, Pieprz czarny młotkowany z kolendrą, kolorowe zioła do sałatek).
Co zrobić, ABY WYGRAĆ? Na adres redakcja(at)papilot.pl wyślij swój ulubiony, sprawdzony przepis. Do krótkiego opisu KROK PO KROKU dołącz fotografie własnoręcznie przygotowanej potrawy. Czekamy zarówno na propozycje słodkich deserów, jak i wykwintnych przystawek czy prostych dań obiadowych. Liczy się przede wszystkim pomysł i apetyczne zdjęcie!
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU I NUMERU TELEFONU oraz oświadczenia o treści: Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.