WASZA KUCHNIA: Farfalle ze szpinakiem (ALE PYSZNIE!)

To bardzo proste danie, który można zrobić dosłownie w pół godziny!
WASZA KUCHNIA: Farfalle ze szpinakiem (ALE PYSZNIE!)
09.10.2011

Składniki: makaron Farfalle, kostka mrożonego szpinaku, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, kostka fety, duża kulka mozzarelli, oliwa z oliwek, 5-8 zielonych oliwek, 4 suszone pomidory, pieprz, kilka plasterków ulubionej chudej szynki

Sposób przyrządzenia jest baaardzo prosty! Na patelnię wlewamy kilka kropel oliwy z oliwek, wrzucamy posiekaną cebulę. Po 5 minutach dodajemy posiekany i przetarty czosnek. Wszystko smażymy aż cebula się zeszkli. Na patelnię kładziemy szpinak. Smażymy na małym ogniu 8-10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Mieszamy aż ser się rozpuści. Następnie wrzucamy posiekane oliwki, pomidory i pokrojoną w cienkie długie paski szynkę. Smażymy jeszcze kilka minut pod przykryciem. Na koniec doprawiamy pieprzem. Wykładamy ugotowany makaron na głęboki talerz, polewamy na środku szpinakowym sosem i posypujemy drobno pokrojoną mozzarellą.

Pozdrawiam, Paulina

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez  firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz kolorowe sztućce do sałaty.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści: Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

Elegancki sernik z bezą

Kruche babeczki z jagodami i bezą

Polecane wideo

Komentarze (32)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 11.10.2011 18:13
bardzo fajny przepis ;) podoba mi się ten szpinak :) kiedys jadłam lasagne ze szpinakiem i byla pyszna ;)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.10.2011 19:03
ja beznadziejna nagroda - wartość max kilkanaście zł... a jeśli chodzi o przepis, to całkiem fajny, chociaż może za dużo w tym babraniny. ja bym odrzuciła szynkę, cebulę i mozarellę, której nie cierpię. feta fajny pomysł, do szpinaku jak znalazł. ale wszystko wedle gustu ;]
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.10.2011 00:03
danie spoko, ale jego trudnosc to ejst jak ugotowanie wody... powiem tak, ze wiekszosc wasyzch przepisow to dla 14latek chyba 1 raz bedacych wkuchni, a i zdjecie jest okropne.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 09.10.2011 22:22
ojej jaka zawiść w niektórych komentarzach, aż żal czytać. Przykre że w internecie ludzie zachowują się gorzej niż bydło. ŻAL a koleżanka Paulina niech sie nie przejmuje tymi komentarzami bo nie warto ich brać na poważnie.
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 09.10.2011 22:19
fajne danie na pewno zrobię :)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie