Oto mój ulubiony przepis na jajeczka w parmeńskim uścisku :)
Składniki: 4-5 ugotowanych na twardo jajek, 4-5 plastrów szynki parmeńskiej, 10 gałązek świeżego majeranku, łyżeczka majonezu, łyżka posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania: Z jajek skrajamy końce, a plastry szynki składamy na pół, na każdy kładziemy po dwie gałązki majeranku i jajko. Następnie dokładnie i delikatnie owijamy jajko. Ustawiamy na talerzu. Odłożone kawałki jajek siekamy oraz mieszamy z majonezem i szczypiorkiem. Nakładamy po odrobinie na wierzch jajek. Na koniec dekorujemy liśćmi sałaty i posiekanym szczypiorkiem.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz kolorowe sztućce do sałaty.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także: