Wasza Kuchnia: Pyszne racuchy z jabłkiem na podwieczorek

Racuchy świetnie smakują w połączeniu z cukrem albo śmietaną. Przekonaj się sama!
Wasza Kuchnia: Pyszne racuchy z jabłkiem na podwieczorek
20.03.2011

Witam, nazywam się Magda i jestem studentką. Od jakiegoś czasu interesuję się gotowaniem, lubię eksperymentować w kuchni.

Dziś chciałabym pokazać łatwy przepis na racuchy z jabłkami. Jest on niezwykle prosty i szybki w wykonaniu:)

Składniki: 2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki krupczatki, 1 jajko, jabłka, cukier puder do posypania

Mąkę, mleko i jajko miksuję w misce na jednolitą masę. Jabłka (3) obieram, ścieram na grubych oczkach i dodaję do masy. Placuszki smażę na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu nakładając łyżką masę.

SMACZNEGO!

kamis

Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez  firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.

Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści: Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

Wasza Kuchnia: Przepis na smakowitego kurczaka w ryżu – idealny obiad „na szybko”!

Gdzie siostry dwie, tam jest... co jeść! Wypróbuj przepis Ani i Agnieszki, a przekonasz się jak wielką frajdą może sprawić wspólne gotowanie!

Wasza Kuchnia: Tartaletki z warzywami i serem

Nie masz pomysłu na pyszną przekąskę? Koniecznie wypróbuj przepis Alicji!

Komentarze (74)

Ocena: 5 / 5
gość (Ocena: 5) 31.10.2016 16:51
A gdzie drożdże?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 23.11.2012 16:47
pycha :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 25.07.2011 18:06
bardziej mi te placki na obrazku wyglądają na ziemniaczane
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 28.05.2011 10:11
czemu by nie spróbować :) mam nową patelnię ceramiczną ze stylowej zastawy- muszę zobaczyć jak będzie się sprawować
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 01.05.2011 15:05
mnie zawsze uczono,że do racuchów powinno się oddzielać żóltko od białka. Potem białko zbic na pianę. Do zmiksowanego żółtka z mąką i mlekiem dodać pianę i delikatnie wymieszać. No i potem dodać jbłka i też jeszcze raz delikatnie wymieszać :)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo