Żeby przyrządzić tę potrawę, wystarczy zaledwie 20 minut. A do jej przygotowania nie są potrzebne żadne wyjątkowe umiejętności. Przepis na zielone spaghetti przyda ci się, jeśli będziesz miała naprawdę mało czasu – albo zabraknie ci ochoty na ślęczenie przy garnkach.
Składniki:
makaron spaghetti (pół opakowania), 1 torebka szpinaku (najlepiej świeżego), kilka listków świeżej bazylii, ser feta, śmietana (18%), 1 mała cebulka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz.
Przygotowanie:
Ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Pokrój w małą kostkę cebulę, posiekaj drobno czosnek. Tak przygotowane warzywa podsmaż na patelni. Kiedy cebula dobrze się zeszkli, dodaj szpinak i bazylię.
Całość duś pod przykryciem około 10-15 minut. Po upływie tego czasu zdejmij potrawę z ognia. Dodaj śmietanę, sól i pieprz do smaku, po czym dorzuć ugotowany makaron.
Wymieszaj wszystko i przełóż na talerzyki. Gotową potrawę posyp odrobiną pokruszonej fety.
Smacznego!
Kinga Walczak
Zobacz także:
Nachosy: Zrób sama meksykański przysmak! (Domowe smakują zupełnie inaczej - LEPIEJ)
Chrupiące placuszki przygotujesz błyskawicznie!
BABECZKI OREO: Są nie tylko przepyszne, ale także bardzo dekoracyjne - sprawdź sama!
Biało-czarne ciasteczka doskonale sprawdzają się w wypiekach.