Jesień nadciąga, a wraz nią chłodniejsze wieczory, w które każdemu marzy się kubek gorącej kawy i ciepły koc. Dyniowa latte z przyprawami świetnie rozgrzewa, a jej smak sprawi, że poczujecie atmosferę złotej jesieni i nie zakłóci jej nawet rzęsisty deszcz typowy dla polskiej pogody!
Składniki (na jedną kawę):
2 łyżki dyni pasteryzowanej (w słoiku lub puszce, do kupienia w wybranych delikatesach), 1/4 łyżeczki przyprawy do grzańca lub piernika, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 3-4 łyżki mocnej kawy, cukier do smaku
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystko (oprócz kawy) za pomocą widelca lub trzepaczki (jeżeli chcesz gorące latte, możesz podgrzać masę w garnku lub w mikrofali). Dodaj kawę i znów zamieszaj. Podawaj z bitą śmietaną posypaną kakao, cynamonem lub wiórkami kokosowymi.
Marta Małachowska
Zobacz także:
Przepis na ZDROWY OBIAD: Grillowana pierś z kurczaka z brązowym cukrem i cytrusami!
Grillowany kurczak w niecodziennym wydaniu z sosem z brązowego cukru i cytrusów smakuje jeszcze lepiej!
Przepis na PESTO Z BAZYLII! Włoskie klimaty w zaciszu domowej kuchni - LOVE IT ♥
Od dziś spaghetti nabierze nowego, lepszego smaku!