Znalazłyśmy na Instagramie profil, który powinna zaobserwować każda kobieta!

17 Lutego 2018

Autorka zaskakuje swoich obserwatorów przepisami na najbardziej znane słodycze.

domowe słodycze

Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego - idziemy do sklepu. W ten sposób najłatwiej i teoretycznie najtaniej zaspokoić głód na cukier. Jednak dla niektórych to pójście na łatwiznę. Nie brakuje osób, które lubią eksperymentować w kuchni albo chcą mieć pewność, co jedzą. Należy do nich Joanna, która prowadzi na Instagramie profil „Gotuję i testuję”.

Autorka zaskakuje swoich obserwatorów przepisami na najbardziej znane słodycze. Krótko mówiąc - zamiast kupić Kit Kata, Delicje czy Toffifee - zrób je sobie w domu. Być może nie wyglądają równie idealnie, ale przynajmniej nie mają w składzie podejrzanych substancji. Jeśli chcesz spróbować, musisz koniecznie poznać te przepisy.

Wbrew pozorom, wcale nie są takie trudne w realizacji…

Zobacz również: Nie umiesz gotować, a chcesz uwieść go kolacją? Pokochasz te przepisy!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (16)
ocena
4.8/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Rommi
(Ocena: 5)
2018-02-18 17:43:35

Fajne! Mega pomysłowe. Już kliknęłam "obserwuj" :) Uwielbiam gotować, piec i ogólnie tworzyć w kuchni smaczne posiłki. Ale nie mam wprawy, nie mam warsztatu. Gdzieś bym poszła do szkoły i została profesjonalną kucharą, ale kompletnie nie wiem gdzie...?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-18 16:53:49

Super profil. Obserwuje od dawna. Polecam zrobienie nie tylko slodyczy z przepisow Asia ale rowniez i inne dania np. pizze ☺☺☺

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-17 21:52:22

Przynajmniej wiem, co jem. Super profil :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 1)
2018-02-17 19:47:47

"Podejrzanych substancji"... *facepalm* bo orzechy, czekolada i toffie kupione w sklepie są 1000 lepsze niż kupienie już połączonych składników... Żałosne... By nie było "podejrzanych substancji" trzeba by było mieszkać w lesie, samemu doić mleko, mieć własne kakaowce i inne składniki i mieszkać na innej planecie. Wiele rzeczy kryjących się pod "E" czy innymi dziwnymi nazwami jemy od tysięcy lat. Nikt nie dodaje ropy czy plastiku albo trucizn do jedzenia. SZCZEGÓLNIE w dzisiejszych czasach gdy szybko by to odkryto i zrobiono aferę. Ludzie którzy boją się składników oznaczonych "E" są tak samo durni i niedouczeni jak płaskoziemcy

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-17 21:50:56

Ty nie masz pojecia o czym piszesz, prawda;)? Jak chcesz to jedz slodycze z przeswiadczeniem, ze sa tak samo dobre i zdrowe jak domowe. Ale nie wmawiaj tego innym, bo to zwyczajna ignorancja. Slodycze ktore robimy w domu, sa dobre do spozycia ok 3 dni, a ciastka zbozowe dluzej. Ile sa wazne batony? Ciastka?;) to sa konserwanty. Sprawdz dokladnie sklad wszystkich batonow, slodyczy ktore masz w domu ze sklepu i aprawdz co te oznaczenia naprawde oznaczaja i jaki maja wplyw na zdrowie. Moze wtedy zrozumoesz w koncu, dlaczego jest tyle otylow osob.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-20 03:05:40

używasz czekolady do zrobienia deseru? i co tam nie ma konserwantów nie? A owoce z puszki np. zimą?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-24 02:48:00

L.O.L. Cukier i sól to też konserwanty i to najbardziej znane światu :) nie używasz ich? I czekolada albo orzechy KUPIONE W SKLEPIE pewnie są od tego wszystkiego wolne, tak samo jak mleko... Zboża też sama uprawiasz czy kupujesz w sklepie? Bo w tych w sklepie SĄ KONSERWANTY. Powiedzieć Ci ciekawostkę? Naturalny miód się nie psuje, bo jest PEŁEN KONSERWANTÓW, przede wszystkim, jednego - cukru. I pszczółki same wytwarzają ten konserwant. Domowe soki słodzone są cukrem dzięki czemu wytrzymują lata. OCET to też konserwant. Ludzie używają konserwantów od niepamiętnych czasów. I tak, czytam składy, sprawdzam "E" i pozyskiwane z ROŚLIN. Tak, konserwanty pozyskiwane są z roślin, tak samo jak wzmacniacze smaku, etc. Człowiek nie wytwarza ich z niczego, w laboratorium. Skład całej masy konserwantów jest niezmieniony od setek a nawet tysięcy lat. A jest dużo otyłych osób, bo żrą bez opamiętania i się nie ruszają. Jem te wszystkie "E" od lat, jestem szczupła i okazem zdrowia, a nie fiksuję i nie czytam propagandowych pisemek, a publikacje naukowe :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-17 15:52:15

Szczerze mówiąc nie chciało by mi się tego robić dla kilku ciastek czy 2-3 batoników. Już wolę sobie upiec blachę ciasta lub drożdżówek

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-17 20:20:36

Mi tak samo, tym bardziej, że jem takie coś raz na jakiś czas i mogę sobie iść do sklepu i po prostu kupić za grosze. Kupienie osobnych składników do zrobienia tego wyniesie nas drożej, niż kupienie gotowca.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-19 20:21:01

Nie ma być taniej orle, tylko zdrowiej. W gotowcach w gratisie dostajesz stos E- i innych chemikaliów. Szerokiej drogi do sklepu a później na onkologię

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-19 21:08:51

Chemie masz wszędzie, nie tylko w gotowym jedzeniu. A część z tych E nie jest w ogóle szkodliwa, chociaż wiem, że większość ludzi przez własną niewiedzę się ich boi. Pewnie w sklepie jak zobaczysz na jakimś produkcie w składzie np. E300 to, to odłożysz, bo pewnie kiedyś raka od tego dostaniesz, ale jak się przeziębisz to obowiązkowo dodasz cytryne do herbaty, bo dużo witaminy C i zdrowo, a E300 to nic innego jak kwas askorbinowy czyli witamina C. ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-20 03:07:53

Anonimku 20:21:01, a co z jedzeniem które dawali ci rodzice przez całe twoje dzieciństwo? Myślisz, że nie wpłynęło na twoje zdrowie i żołądek? Teraz sama decydujesz co jesz ale wcześniej jadłaś wszystko. Teraz taka mądra? Znam taką jedną, Anna L., pusta baba.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-17 14:23:15

Sorry, ale te jej słodycze nie wyglądają apetycznie. Nie wiem czy bym to wzięła do ust. Mogła bardziej się postarać robiąc je, szczególnie te Toffefee.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-17 18:30:38

Jak dla mnie apetyczne.Jeszcze jak się samemu robi,to lepiej smakuje :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-20 03:08:48

Wstrętne jak jej odrosty po hybrydach. Jedzenie musi też jakoś wyglądać. Mam jeść z zamkniętymi oczami? To zniechęca.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2018-02-20 11:29:14

Nikt, nie każe Ci obserwować. Ciekawe co Ty robisz sama ? Masz się czym pochwalić ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz