Przepis na zimowe kakao: Cynamon, miód & imbir tworzą jego wyjątkowy charakter!

Aromatyczne & rozgrzewające, czyli idealne na początek listopada!
Przepis na zimowe kakao: Cynamon, miód & imbir tworzą jego wyjątkowy charakter!
theendlessmeal.com
05.11.2012

Czy jest coś przyjemniejszego dla duszy niż wieczór z książką i kubkiem gorącej czekolady lub aromatycznego kakao? Nie wydaje nam się! Dziś choć przez chwilę bądź egoistką i przygotuj sobie rozgrzewający podwieczorek - zimowy, kremowy i mocno imbirowy.

Potrzebujesz: 200 ml mleka, 100 ml słodkiej śmietanki (12%), 2-3 (albo 4 jeśli lubisz esencjonalne) łyżeczki kakao (my lubimy klasyczne Decomoreno), łyżeczkę miodu, szczyptę cynamonu i troszkę syropu imbirowego

Do garnuszka wlej mleko. Dodaj śmietankę. Wszystko podgrzewaj. W osobnym naczyniu wymieszaj kakao z odrobiną gorącej wody - łatwiej połączy się z ciepłym mlekiem. Kiedy wszystko będzie już naprawdę gorące, dodaj syrop, miód i cynamon. Gotowe!

PS: Bita śmietana to nie aż taki wielki grzech! ;)

Polecane wideo

Komentarze (33)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 05.11.2012 23:20
Z czegoś to jest zerżnięte. Nie wiem, z jakiej strony, ale na pewno nie jest to owoc pracy redakcji papilota.
zobacz odpowiedzi (3)
Anonim (Ocena: 5) 05.11.2012 20:26
to ma z milion kalorii! ;O
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 05.11.2012 19:08
KAŻDY MAKIJAŻ 50 ZŁ - KATOWICE - 501 661 742
zobacz odpowiedzi (2)
Anonim (Ocena: 5) 05.11.2012 18:39
ostatnio zrobiłam coś podobnego (bo ten artykuł już był na innym portalu), ale bez śmietanki, samo mleko i trochę wrzątku, kakao, łyżeczka miodu i trochę świeżego imbiru. zapomniałam o cynamonie, ale było pyszne, polecam! :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 05.11.2012 18:07
mm taa. smacznego jeśli dacie to kakao. to jest gorzkie i bez smaku i nie wiem ile by się cukru dało to tego nie zmieni. ono jest do ciast jak już.
zobacz odpowiedzi (3)

Polecane dla Ciebie