Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym) to pomysł na ekspresowe oraz zdrowe danie – idealne na początek dnia.
Składniki (2 porcje)
• 2 garści błonnika (np. „Twojego Błonnika” marki Britta)
• 1 szklanka mieszkanki ulubionych owoców (np. malin, truskawek, kiwi, borówek)
• 500 ml mleka roślinnego np. kokosowego lub migdałowego
• 2 łyżki masła orzechowego
• listki mięty do ozdoby
Wykonanie:
1. Do miseczek wsyp po garści błonnika, dodaj mleko roślinne (w zależności od preferencji może być zimne lub ciepłe).
2. Owoce oczyść, umyj. W razie potrzeby większe owoce poprzekrawaj.
3. Do miseczek z mlekiem oraz błonnikiem dodaj owoce, łyżkę masła orzechowego, a na koniec miętę.
4. Tak przygotowany posiłek jest gotowy do spożycia.
Smacznego!
Fot. mat. prasowe