Potrzebujesz: 1 pierś z kurczaka, 1 łyżkę posiekanej pietruszki, 2 łyżeczki posiekanego estragonu, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 3 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżeczki octu winnego, 2 szklanki rukoli, 1 słodką pomarańczę pokrojoną w plasterki, 1/3 szklanki cieniutko pokrojonej czerwonej cebuli
Krok po kroku:
1. Pierś kurczaka rozbij na grubość 1 cm. Posyp pietruszką, estragonem, odrobiną soli i pieprzu. Grilluj po 4 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Ostudź.
2. Wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, 1/4 łyżeczki soli i pieprz w małej miseczce.
3. W misce do sałaty wymieszaj rukolę, pomarańcze, cebulę. Polej sosem, wymieszaj. Dodaj pokrojonego w cienkie plasterki kurczaka. Podawaj od razu.