Tortilla to rodzaj płaskiego, okrągłego placka o średnicy od 6 do 30 cm (z mąki kukurydzianej albo pszennej), wypełnionego serem oraz warzywami lub mięsem. My proponujemy wam przyrządzenie tej pierwszej, wegetariańskiej wersji. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut i jest naprawdę proste!
Składniki:
· 1 opakowanie pełnoziarnistej tortilli (np. Tortille Wraps DELECTA);
· 1 pomidor;
· 4 duże liście sałaty;
· 2 ogórki kiszone;
· 1 papryka czerwona;
· szczypiorek;
· ser żółty;
· oliwa z oliwek lub oliwa.
Sposób przyrządzenia:
Zetrzyj na tarce żółty ser i posyp nim połowę tortilli. Na drugiej części ułóż pokrojone warzywa oraz dopraw wszystko solą i pieprzem.
Następnie rozgrzej patelnię, a każdą ze stron tortilli posmaruj oliwą z oliwek. Smaż z obu stron przez 2 minuty i... gotowe!
Smacznego!