Czekolada, batoniki, ciastka… Na pewno raz na jakiś czas nachodzi cię ochota na taką słodką przekąskę. My również doskonale znamy to uczucie, dlatego postanowiłyśmy znaleźć przepis na deser, który idealnie zaspokoiłby nasze kulinarne zachcianki.
Jabłka oblane karmelem i obsypane orzechami wyglądały i smakowały tak wyśmienicie, że wprost nie mogłyśmy się im oprzeć. Mamy nadzieję, że Ciebie również zachwycą!
Składniki: 4 duże jabłka, cynamon, garść orzechów włoskich, gotowy karmel lub masa krówkowa, 4 drewniane patyczki
Przygotowanie:
1.Umyj i osusz jabłka. W każdym z nich wydrąż niewielki otwór i wbij w niego patyczek.
2.Rozpuść w rondelku karmel (lub masę krówkową).
3.Chwytając jabłka za patyczek dokładnie zatapiaj je w karmelu. Następnie posyp je orzechami i odrobiną cynamonu.
4.Piecz jabłka w 180 stopniach przez 30 minut. Smacznego!