Bagietka z grilla:
Przekrój bagietkę, posmaruj obydwie części masłem, jedną posyp rozgniecionym czosnkiem, rozłóż pokrojone w plasterki pieczarki, na to żółty ser - starty lub w plasterkach. Drugą połowę posmaruj musztardą, keczupem lub posyp pietruszką (jak kto woli). Złóż bagietkę, przekrój na 4 kawałki lub więcej (zależy, jak długa bagietka), każdy zawijając w folię aluminiową. Piecz z dwóch stron na grillu, po kilka minut, aż się zrumienią i będą chrupiące.
Cukinie umyj i obetnij końcówki. Pokrój wzdłuż i wydrąż miąższ łyżką. Cebule obierz i posiekaj. Delikatnie wymieszaj posiekany miąższ cukinii, Ramę, jajka, parmezan oraz tymianek. Dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Połówki cukinii napełnij farszem, skrop sokiem z cytryny i ułóż na grillu. Piecz około 30 minut, a potem tylko jedz i jedz...
Papryki i cebule pokrój na ćwiartki i wymieszaj z oliwą (do oliwy można dodać bazylię, oregano lub inne ulubione zioła). Połóż na grillu, piecz, obracając tylko raz. Najlepiej grillować w specjalnym koszyku na warzywa - ma drobną siatkę i nie istnieje obawa, że kawałek papryki wpadnie do węgli.