Jeśli chodzi ci po głowie tarta truskawkowa, koniecznie wypróbuj przepis, serwowany przez Anię Starmach. Tego typu propozycja doskonale sprawdzi się podczas letnich przyjęć w ogrodzie czy romantycznej kolacji (psst. Truskawki to afrodyzjak!).
Przeczytaj też: Jak przechowywać truskawki? Ani nie w misce, ani w plastikowym pudełku...
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować truskawkową tartę Ani Starmach?
W pierwszej kolejności zajmiemy się kruchym ciastem. Od czego zacząć? Wymieszaj ze sobą mąkę, masło, jajko, cukier i wodę. Następnie ukształtuj z powstałego ciasta kulkę i schowaj ją do lodówki na przynajmniej 30 minut. Po upływie tego czasu rozwałkuj ciasto, przełóż je do formy i zrób w nim małe dziurki za pomocą widelca.
Przeczytaj też: Ta wiosenna sałatka doskonale sprawdzi się podczas majówkowego grilla
Dalej połóż papier do pieczenia, a na niego np. ryż. Dzięki temu ciasto zachowa swoją formę. Co później? Teraz czas na piekarnik. Piecz ciasto przez kwadrans w temperaturze 175 stopni. Później ściągnij papier i obciążenie i włóż ciasto na kolejne 25 minut do piekarnika. W dalszej kolejności wyłóż krem na ciasto. Na wierz poukładaj pokrojone w małe kawałki truskawki oraz listki świeżej mięty.
Smacznego!
Źródło: aniastarmach.pl
Przeczytaj też: Pij ten sok rano na pusty żołądek. Zapobiega chorobom serca i nowotworom