Kochasz jesienne smaki? W takim razie musisz wypróbować kotleciki z dyni. Są pyszne, zdrowe i przygotowuje się je w prosty sposób. Doskonale sprawdzą się jako propozycja na kolację – także romantyczną!
Spróbujesz?
Przeczytaj też: Dynia w chrupiącej panierce to przepyszna przekąska na jesienne wieczory
Czego potrzebujesz?
Jak wykonać to danie?
W pierwszej kolejności przygotuj puree z dyni. W jaki sposób? Upiecz warzywo w piekarniku (200 stopni, około 50 minut), a następnie wybierz miąższ i zmiksuj go. Co dalej? Pomieszaj dynię z jajkiem, gałką muszkatową, pietruszką, solą i pieprzem. Gotowe? W takim razie z powstałej masy uformuj kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej. Tak przygotowane porcje smaż na oleju, do momentu gdy się zarumienią. Kotleciki możesz serwować z sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego!
Przeczytaj też: Lubisz dynię? Mamy przepis na obiad, który podbije Twoje serce