Nie wiesz, co przygotować na podwieczorek? Chciałabyś spałaszować coś pysznego, a jednocześnie nie spędzić za wiele czasu w kuchni? W takim razie postaw na waniliowe ciasteczka z czekoladą i pistacjami. Robi się je błyskawicznie, zaledwie w kwadrans. Zawsze się udają i są wręcz uzależniająco pyszne.
Zobacz także: Migdałowe placuszki z białą czekoladą. Przygotuj sobie idealny podwieczorek!
Do upieczenia ciasteczek będziemy potrzebowały składników, takich jak: 110 g miękkiego masła, 200 g przesianej mąki pszennej, garść pokrojonych niesolonych pistacji, łyżeczka esencji waniliowej, połowa szklanki cukru pudru, jajko w rozmiarze L, łyżeczka proszku do pieczenia, pokrojona połowa tabliczki gorzkiej czekolady
Ubijamy masło wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy do niej jajko. Znów miksujemy. Łączymy powstałą masę z resztą składników. Delikatnie mieszamy.
Wykładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Formujemy ją na kształt niewielkich okręgów. Pamiętajmy o zachowaniu odstępów. Pieczemy ciasteczka przez około dziesięć/jedenaście minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Zobacz także: Nie jadłaś lepszego sernika. Rozpływa się w ustach i kusi egzotycznym aromatem