Znudziły ci się kanapki i owsianki? Koniecznie wypróbuj te bezglutenowe placki! Są nie tylko zdrowe, ale i pyszne. A gdyby tego było mało, robi się je błyskawicznie!
Przeczytaj też: Czy dzięki diecie śródziemnomorskiej można dłużej żyć? Oto nowe wyniki badań
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować te placki?
W pierwszej kolejności połącz w misce jogurt wraz z roztopionym tłuszczem oraz roztrzepanymi (osobno) jajkami. Następnie dodaj mielone migdały, mąkę ryżową oraz sodę. Całość dobrze wymieszaj. Dalej rozgrzej patelnię i lej na nią porcjami „kleksy” ciasta. Każdy placek smaż po 2 minuty z każdej strony. Przed podaniem skrop placki sokiem z cytryny i pomarańczy. Śniadanie serwuj z owocami i ulubionym syropem czy miodem.
Przeczytaj też: Dlaczego warto jeść grzyby? Zdziwisz się, jak wiele mogą zrobić dla Twojego zdrowia i urody