Tiramisu pistacjowe to innowacyjna wersja klasycznego włoskiego deseru, która zdobywa coraz większą popularność wśród miłośników słodkości. Tradycyjne tiramisu, znane ze swojego bogatego smaku kawy, kremowego mascarpone i delikatnych biszkoptów, w tej odsłonie zyskuje nowy wymiar dzięki aromatycznym pistacjom.
Zobacz także: Trzy napoje, które latem będziesz chciała pić non stop
Zdrowy zamiennik tradycyjnego włoskiego deseru. Szybkie w przygotowaniu ciasto w nowym, lekkim i pistacjowym wydaniu!
70 g biszkoptów
100 ml kawy
250 g twarogu sernikowego
150 g skyru waniliowego
20 g erytrytolu
45 g pasty pistacjowej
10 g pistacji
Do miski dodajemy twaróg, skyr, erytrytol i 1/2 porcji pasty pistacjowej. Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę. Biszkopty namaczamy w kawie. Na dnie pojemnika układamy połowę biszkoptów i przykrywamy je 1/2 porcji kremu. Następnie powtarzamy czynność, tworząc kolejne warstwy. Wierzch dekorujemy posiekanymi drobno orzechami pistacjowymi i polewamy pozostałą pastą.
Smacznego!
Wyświetl ten post na Instagramie