Lubisz kuchnię inspirowaną amerykańską, a do tego uwielbiasz ryby? Ten burger będzie dla ciebie strzałem w dziesiątkę. Danie to jest nie tylko pyszne i pożywne, lecz także proste do przyrządzenia.
Przeczytaj też: Truskawkowe Caprese. Trudno o lepszą letnią sałatkę
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować to danie?
W pierwszej kolejności podziel rybę na cztery kawałki. Później oprósz ją solą, pieprzem i szczyptami mąki. Potem obtocz w roztrzepanym jajku z trzema łyżkami mleka i bułki tartej. Tak przygotowane filety podsmaż z każdej strony na maśle lub oleju.
W tak zwanym między czasie rozkrój bułki. Każdą z połówki podpiecz na patelni grillowej lub podgrzej w piekarniku. Gdy będą gotowe, posmaruj je sosem (np. tzatziki czy tatarski). Później połóż między dwie połówki pieczywa liść sałaty, plaster pomidora i rybę. I voila!
Smacznego!
Przeczytaj też: Śniadanie na słodko: owsiane muffiny z białą czekoladą i malinami