Mimo że wielu z nas myśli już o wiośnie, nadal mamy pełnię zimy. W ofercie różnych restauracji możemy znaleźć grzańce na bazie alkoholu oraz zimowe herbaty. W lokalu taki napój może jednak kosztować nawet 30 zł. Katarzyna Bosacka zdradziła swój sposób na przygotowanie zimowej herbaty w domu. Powiedziała też, co zrobić, aby była bardziej aromatyczna.
Zobacz także: To danie zaskakuje i zachwyca. W obłędny sposób odczarowuje też białą fasolę
Aby przygotować aromatyczną zimową herbatą, wystarczy zaparzyć najzwyklejszą herbatę czarną bądź inną, którą lubimy. Tajemnicą jej smaku będą dodatki. Katarzyna Bosacka proponuje, aby do naparu dodać przyprawy takie, jak cynamon, anyż, imbir oraz goździki. W następnej kolejności warto dodać do takiej mieszanki owoce np. pomarańcze i jabłka. Ekspertka od żywienia zdradza także swój sposób na to, aby taki napar był bardziej aromatyczny:
Zagotowywanie herbaty pomaga w wydobywaniu i uwalnianiu aromatów i smaków z zawartych w niej składników. Działa to podobnie do procesu parzenia herbaty, gdzie ciepła woda pomaga w ekstrakcji substancji chemicznych z liści herbaty i innych składników.
To cała tajemnica niesamowitego smaku zimowej herbaty Katarzyny Bosackiej. A Ty z jakimi dodatkami najbardziej lubisz ten napój?
Zobacz także: Najbardziej zaskakujący sposób przygotowywania spaghetti. Będziesz nim zachwycona
Źródło: Instagram.com
Wyświetl ten post na Instagramie