Znudziły Ci się kanapki? Najwyższy czas je urozmaicić! Koniecznie zacznij przygotować te z przepysznym aromatycznym hummusem pistacjowym, burakami i kozim serem. Gwarantujemy, że na stałe wejdą do Twojego jadłospisu. Mają obłędny smak, którego długo nie zapomnisz.
Zobacz także: Puszyste naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami. Spróbujesz?
Do przygotowania kanapek będziemy potrzebowały składników, takich jak: zgrillowane wieloziarniste pieczywo, 150 g ugotowanej ciecierzycy, garść szpinaku baby, pół pęczka natki pietruszki, garść zmielonych niesolonych obranych ze skórek pistacji, 2 łyżki stołowe listków mięty, ząbek czosnku, 25 ml oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 5 łyżek startego parmezanu, szczypta świeżo zmielonego kolorowego pieprzu, łyżka stołowa sezamowej pasty tahini
+ do udekorowania kanapek ulubiony kozi ser (twardy , półtwardy lub miękki w typie rolady), 2 średniej wielkości ugotowane buraki pokrojone na cienkie plasterki
Umieszczamy składniki na hummus w niedużej misce. Dokładnie je blendujemy. Masa powinna być w efekcie aksamitna i gęsta. Jeśli uznamy, że jej gęstość nam nie odpowiada, dodajemy do pasty łyżkę wody.
Wykładamy hummus na zgrillowanym pieczywie. Dekorujemy kanapki plasterkami buraków i kozim serem.
Smacznego!
Zobacz także: Ten pyszny koktajl genialnie wpływa na urodę. Warto pić go regularnie