Napojem, który od niepamiętnych czasów króluje na naszych bożonarodzeniowych stołach jest kompot z suszu. Ma ogromną liczbę amatorów, jednakże równie wiele osób twierdzi, że kosztuje go bez większej przyjemności. Warto przygotować dla nich pewną smakowitą alternatywę. Z pewnością oszaleją z radości, gdy poczęstujesz ich świątecznym bezalkoholowym drinkiem z nutą wanilii, cynamonu i czerwonych owoców. Smakuje wybornie, a jakby tego było mało, prezentuje się nieprzeciętnie apetycznie. Ma wielkie szanse stać się przebojem tegorocznych celebracji.
Zobacz także: Gotujemy z Hailey Bieber. Jej przepis na pyszne noodle osiąga szczyty popularności
Do przygotowania świątecznych drinków będziesz potrzebowała składników, takich jak: bezalkoholowe wino musującego w typie prosecco, 100 g mrożonych malin, 100 g mrożonych porzeczek, łyżeczka cynamonu, 2 łyżki esencji waniliowej, łyżeczka świeżo zmielonego kardamonu, litr wody, 80 g brązowego cukru, 5 łyżek agaru (substancja żelująca pochodzenia roślinnego)
Zaczynamy od przygotowania wegańskich owocowych galaretek. Miksujemy maliny i porzeczki na pulpę. Dodajemy do niej cynamon, kardamon, esencję waniliową oraz brązowy cukier. Podgrzewamy wodę z agarem. Mieszamy. Następnie łączymy masę owocową wraz z przestudzoną wodą zmieszaną z agarem. Wlewamy masę do pojemników do lodu o kwadratowym kształcie. Umieszczamy je w lodówce na całą noc.
Przed podaniem umieszczamy galaretki w kieliszkach udekorowanych aksamitnymi wstążkami. Wlewamy do nich musujące wino.
Smacznego!
Zobacz także: Ta wytrawna tarta stanie się Twoją ulubioną. Uwaga - to smak, który uzależnia ♥