Czym posilić się w mroźny wietrzny zimowy dzień, aby błyskawicznie nabrać sił, poprawić sobie humor, a ponadto aby doskonale się rozgrzać? Na podobną lunchową bądź obiadową okazję wręcz doskonale nadaje się przepyszna, syta i bardzo zdrowa zupa z czerwonych warzyw oraz dodatkiem włoskich pierożków tortellini. Przygotowuje się ją nadzwyczaj prosto i naprawdę szybko. Do dzieła!
Zobacz także: Gotujemy z Hailey Bieber. Jej przepis na pyszne noodle osiąga szczyty popularności
Do przygotowania zupy będziemy potrzebowały składników, takich jak: kilka łyżek startego parmezanu, 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 2 duże drobno pokrojone czerwone cebule, 4 posiekane marchewki, 3 duże czerwone papryki, puszka czerwonej soczewicy, 650 ml bulionu warzywnego, 4 łyżki czerwonego pesto, łyżeczka soli morskiej, łyżeczka świeżo zmielonego kolorowego pieprzu, łyżeczka bazylii, łyżeczka oregano, szczypta chili, szczypta cynamonu, łyżeczka czubricy
Szklimy cebulę, podsmażamy czosnek oraz warzywa, aż osiągną pożądaną miękkość. Dodajemy do nich przyprawy, bulion i soczewicę. Gotujemy przez kilka minut. Potem dorzucamy do zupy parmezan, a następnie przelewamy ją do malaksera i miksujemy.
Podajemy zupę wraz z ulubionymi pierożkami tortellini. Smacznego!
Zobacz także: Tiramisu z kandyzowanymi mandarynkami i skórką pomarańczową. Nowa wersja kultowego deseru