Obłędne ciastka francuskie z grzybami, gorgonzolą i cukinią. Nie sposób się im oprzeć!

Ich przygotowanie zajmie Ci tylko chwilę.
Obłędne ciastka francuskie z grzybami, gorgonzolą i cukinią. Nie sposób się im oprzeć!
Fot. iStock
07.10.2023

Nie masz pomysłu na lunch lub obiad? Koniecznie zabierz się za upieczenie ciastek francuskich! Ich wersja z grzybami, aromatyczną gorgonzolą oraz cukinią nie ma sobie równych. Są wręcz uzależniająco pyszne, a do tego robi się je błyskawicznie. 

Zobacz także: Ta pasta na stałe wejdzie to Twojego jadłospisu. Każda kanapka staje się dzięki niej mistrzowskim posiłkiem

Smakowite ciastka francuskie z grzybami, gorgonzolą i cukinią

Składniki 

Do przygotowania ciastek będziemy potrzebowały składników, takich jak: rulon ciasta francuskiego, 150 g białych pieczarek, 150 g pieczarek portobello, 1/2 cukinii, 100 g cheddara, 100 g gorgonzoli, łyżka czerwonego pesto, 2 łyżki serka mascarpone, szczypta świeżo zmielonego pieprzu, szczypta soli morskiej, łyżeczka tymianku, oliwa

Sposób przygotowania

Dusimy do miękkości cukinię. Kroimy pieczarki. Umieszczamy je w rozgrzanym rondlu lub na patelni polanej oliwą. Smażymy je, aż staną się miękkie. Od czasu do czasu je mieszamy. Następnie łączymy grzyby i cukinię wraz z resztą składników.

Kroimy schłodzone ciasto francuskie na kwadraty lub okręgi. Umieszczamy na nich ostudzone nadzienie. Pieczemy ciastka w formie do muffinków lub foremkach do tartaletek przez dwadzieścia pięć minut w temperaturze 180 stopni. 

Smacznego!

Zobacz także: Przepyszna kawa w jesiennym wydaniu. Poprawia humor i wspaniale rozgrzewa

Polecane wideo

Córka Moniki Bellucci to zjawiskowa piękność. Jak wygląda Deva Cassel?
Córka Moniki Bellucci to zjawiskowa piękność. Jak wygląda Deva Cassel? - zdjęcie 1
Komentarze
Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie