Znudziły Cię kanapki, chociaż do tej pory z wielkim smakiem się nimi zajadałaś? Najwyższy czas na zmiany! Koniecznie wprowadź do swojego jadłospisu ich nowe zaskakujące wariacje. Wypróbuj na przykład apetyczną pastę kanapkową we francuskim stylu z indykiem, aromatycznym serem Roquefort, kaparami i grillowanymi winogronami. Ten smak naprawdę nie ma sobie równych!
Zobacz także: Przepis na tartę jabłkową. Gwarantujemy, że stanie się Twoim ulubionym jesiennym deserem
Do przygotowania pasty będziemy potrzebowały składników, takich jak: 200 g zgrillowanego filetu z indyka pokrojonego na nieduże kawałki, spora garść czerwonych zgrillowanych winogron, 150 g pokrojonego w drobną kostkę sera Roquefort, duży ogórek pokrojony w kostkę (wydrążamy z niego pestki), 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki kaparów, łyżeczka ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu, łyżeczka musztardy, nieduża garść pokrojonej rukoli
Łączymy składniki i dobrze je mieszamy. Rozsmarowujemy pastę na ulubionym pieczywie.
Smacznego!
Zobacz także: Przepyszna czekoladowa panna cotta z karmelizowanymi orzechami. Każdy poprosi o dokładkę!