Jedyny w swoim rodzaju smak, jak i aromat migdałów nie ma sobie równych. To po prostu jedne z najpyszniejszych, a do tego najzdrowszych orzechów, które obfitują w niezwykle cenne wartości odżywcze. Ich amatorki koniecznie powinny wypróbować przepis na migdałowe ciasteczka z czekoladą. To wyrafinowane połączenie smakowe, które wprawi w zachwyt każdego łasucha. Warto dodać, że ciasteczka robi się naprawdę prosto i błyskawicznie, a do tego za każdym razem się udają. Krótko mówiąc, to idealny pomysł na letni podwieczorek.
Zobacz także: Truskawkowy crumble z różaną nutą. Nie ma osoby, która by za nim nie przepadała
Do upieczenia ciasteczek będziemy potrzebowały składników, takich jak: 110 g miękkiego masła, 200 g przesianej mąki pszennej, kilka łyżek zmielonych migdałów bez skórki, trzy łyżki cukru migdałowego, połowa szklanki cukru pudru, 2 jajka w rozmiarze M, 1/4 szklanki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia + opcjonalnie 50 g posiekanej czekolady
Ubijamy masło wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy do niej jajka. Znów miksujemy. Łączymy powstałą masę z resztą składników.
Bardzo delikatnie mieszamy. Następnie wykładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Formujemy ją na kształt niewielkich okręgów. Pamiętajmy o zachowaniu odstępów.
Pieczemy ciasteczka przez około dziesięć/jedenaście minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Zobacz także: Niezwykłe smoothie „borówkowe marzenie” . Nie piłaś jeszcze tak smakowitego i zdrowego koktajlu