Niejeden szef kuchni zgodzi się, że bardzo często największa siła i kunszt tkwią w prostocie i to właśnie najprostsze kulinarne rozwiązania okazują się dawać najbardziej spektakularne rezultaty. Tym samym, aby zaserwować oszałamiające aromatem i zachwycające smakiem danie, czy przekąskę, nie musimy się wcale natrudzić. Wystarczy, że będziemy znały sprawdzone przepisy na pesto. Przygotowuje się je szybko i naprawdę prosto. Wystarczy połączyć składniki i je zmiksować lub utrzeć w moździerzu. Możemy być pewne, że stworzymy dzięki nim prawdziwe smakołyki. Każde pesto świetnie smakuje z chrupiącą bagietką, czy zmieszane z makaronem.
Zobacz także: Moussaka, czyli aromatyczna grecka zapiekanka z bakłażanami. Pokochasz tę pyszną potrawę!
Do przygotowania pesto będziemy potrzebowały składników, takich jak: listki bazylii zerwane z małej doniczki, garść rukoli, 2 małe ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 4 łyżki orzeszków pinii zrumienionych na patelni, 4 łyżki parmezanu, 80 ml oliwy z oliwek, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz
Do przygotowania pesto będziemy potrzebowały składników, takich jak: 2 szklanki jarmużu, 2 małe ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 4 łyżki parmezanu, 3 łyżki zmielonych pestek z dyni zrumienionych wcześniej na patelni, 70 ml oliwy z oliwek, sól morska, świeżo zmielony kolorowy pieprz, łyżeczka soku z cytryny
Do przygotowania pesto będziemy potrzebowały składników, takich jak: listki kolendry zerwane z małej doniczki, 2 małe ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 3 łyżki zmielonych orzechów nerkowca zrumienionych wcześniej na patelni, 3 łyżki parmezanu, 65 ml oliwy z oliwek, sól morska, świeżo zmielony kolorowy pieprz
Smacznego!
Zobacz także: Deserowe naleśniki, które pokocha każdy łasuch. Zaskoczą Cię wyrafinowanym smakiem