Jeśli zależy nam na przygotowaniu nie tylko obłędnie pysznego, ale także zachwycającego wyglądem deseru, koniecznie zdecydujmy się na upieczenie puszystych babeczek z kremem waniliowym. Robi się je bardzo szybko i banalnie prosto, a efekt jest fenomenalny.
Zobacz także: Najlepsze śniadanie, które pomoże Ci zrzucić zbędne kilogramy. Zapewnia wielką witalność
Do upieczenia babeczek będziemy potrzebowały składników, takich jak: 150 g roztopionego masła, 3/4 szklanki drobnego cukru, 1/2 szklanki przesianej mąki ziemniaczanej, 1/3 szklanki przesianej mąki pszennej, 3 łyżeczki cukru waniliowego, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta sody oczyszczonej, 100 g zmielonych migdałów bez skórki, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 jajka w rozmiarze L
Do zrobienia kremu do babeczek będziemy potrzebowały składników, takich jak: 250 g serka mascarpone, tabliczka białej czekolady roztopiona w kąpieli wodnej, łyżeczka skórki cytrynowej, ziarenka z jednej laski wanilii, 2 łyżki cukru pudru
+ różnorodne owoce do przybrania babeczek (kawałki mandarynek, maliny, truskawki, kiwi, borówki, jagody, brzoskwinie, winogrona, czy morele)
W osobnych miskach umieszczamy suche i mokre składniki na babeczki. Miksujemy mokre elementy przez kilka minut aż do powstania jednolitej aksamitnej masy. Delikatnym ruchem łączymy je z suchymi składnikami. Mieszamy.
Przekładamy ciasto do papilotek lub formy do pieczenia babeczek. Pieczemy ciastka w temperaturze 180 stopni przez około 17/18 minut lub do suchego patyczka.
Łączymy składniki ma krem. Miksujemy je przez kilka minut. Umieszczamy krem w rękawie cukierniczym z grubą końcówką. Dekorujemy babeczki kremem i owocami. Możemy ozdobić je również jadalnymi kwiatami.
Smacznego!
Zobacz także: Deserowe naleśniki, które pokocha każdy łasuch. Zaskoczą Cię wyrafinowanym smakiem