Co jeść rano, jeśli chcemy nie tylko dodać sobie energii, ale także znacznie przyspieszyć metabolizm? Świetnym pomysłem jest zrobienie sobie małej przerwy od tradycyjnych śniadaniowych kanapek i przestawienie się na wspaniale regulujące pracę układu pokarmowego owsianki, jaglanki oraz równie pyszne orkiszówki. Dzięki nim długo będziemy czuły się syte, nie będzie opuszczała nas witalność, jak i wyśmienity nastrój, a na dodatek błyskawicznie pozbędziemy się nadprogramowych kilogramów. Krótko mówiąc, to śniadanie idealne.
Zobacz także: To będzie najlepsza pizza, jakiej kiedykolwiek próbowałaś. Sekret tkwi w jednym niezwykłym dodatku
Do przygotowania orkiszówki będziemy potrzebowały składników, takich jak: 40 g płatków orkiszowych, 3 łyżki zmielonych migdałów, 200 ml mleka migdałowego, łyżka miodu, szczypta cynamonu, 5 g siemienia lnianego, szczypta soli morskiej + ulubione owoce do podania na koniec
Umieszczamy płatki orkiszowe i siemię lniane w niewielkim garnuszku. Zalewamy je mlekiem migdałowym i doprawiamy solą morską oraz cynamonem. Następnie gotujemy je do miękkości na małym ogniu. Gdy zgęstnieją, dodajemy do nich łyżkę miodu. Mieszamy i przekładamy orkiszówkę do miseczki. Posypujemy ją zmielonymi migdałami i ulubionymi owocami.
Smacznego!
Zobacz także: Buraki, czerwona cebula i parmezan. Z tych składników zrobisz najlepszą zupę, jaką kiedykolwiek jadłaś