Naprawę trudno znaleźć osobę, która nie przepadałaby za naleśnikami, a zwłaszcza za ich deserowymi wersjami. Jeżeli należymy do grona naleśnikożerców, koniecznie powinnyśmy wypróbować przepis na naleśniki z kremem budyniowym oraz borówkami. Są uzależniająco pyszne, więc z pewnością wejdą do repertuaru kulinarnego wielu osób.
Zobacz także: To będzie najlepsza pizza, jakiej kiedykolwiek próbowałaś. Sekret tkwi w jednym niezwykłym dodatku
Do przygotowania ciasta na naleśniki będziemy potrzebowały składników, takich jak: szklanka przesianej mąki pszennej, 2 jajka w rozmiarze L, 1 niepełna szklanka mleka 3,2 %, 3/4 szklanki wody gazowanej, 3 łyżki klarowanego masła, szczypta soli morskiej, szczypta cynamonu, olej roślinny do smażenia
Do przygotowania kremu budyniowego będziemy potrzebowały składników, takich jak: 200 g miękkiego masła, 500 ml mleka 3,2 %, 2 budynie waniliowe, łyżka esencji waniliowej, 5 łyżek cukru pudru
+ borówki i cukier puder do podania na koniec
Łączymy składniki na ciasto naleśnikowe. Miksujemy je przez chwilę. Smażymy naleśniki na bardzo dobrzej rozgrzanej patelni. Powinny być bardzo cienkie i apetycznie zrumienione z obu stron.
Przygotowujemy krem budyniowy. Łączymy mleko wraz z cukrem, budyniami i esencją waniliową. Gotujemy je na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy je z ognia, gdy zgęstnieją.
Ubijamy masło mikserem na wysokich obrotach. Powinno stać się bardzo puszyste. Następnie delikatnym ruchem łączymy je z przestudzoną masą budyniową. Mieszamy.
Smarujemy naleśniki kremem, zwijamy je w rulony, dekorujemy borówkami i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Zobacz także: Ten pyszny koktajl zagwarantuje Ci przypływ witalności i świetnie wpłynie na włosy oraz cerę. Wypróbuj!