Jako że jajka od najdawniejszych czasów są uważane za jeden z najważniejszych symboli Wielkanocy, nie może zabraknąć ich na naszym świątecznym stole. Tym razem warto przygotować je w niezwykłej, odświętnej odsłonie. Zaskoczmy naszych gości i zaserwujmy im bajecznie kolorowe jajka ze szczyptą pikanterii. Nie tylko staną się najpiękniejszą ozdobą stołu, ale z pewnością będą też okrzyknięte najsmakowitszą przekąską. Są po prostu uzależniająco pyszne.
Zobacz także: Ten deser mogą jeść nawet dbający po linię. Jest pyszny i bardzo zdrowy
Do przygotowania przekąski będziemy potrzebowały składników, takich jak: ugotowane jajka, sok z buraka, spora garść parmezanu, 2 łyżeczki curry, szczypta kurkumy, 2 łyżki musztardy, łyżka octu balsamicznego, szczypta soli morskiej, 5 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu greckiego
Wyjmujemy z ugotowanych jajek żółtka i przekładamy je do miseczki. Białka umieszczamy w miseczce wypełnionej sokiem z buraka. Trzymamy je tam przez około dwie godziny (lub dłużej, gdy zależy nam na mocniejszym tonie).
Rozgniatamy żółtka widelcem i łączymy je z parmezanem, solą, majonezem, jogurtem greckim, musztardą, kurkumą, curry i octem balsamicznym. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego z szeroką końcówką.
Wykładamy zabarwione części jajek na półmisek. W ich zagłębieniach umieszczamy masę jajeczną.
Smacznego!
Zobacz także: Cytrynowe babeczki z miodem. Zdrowy deser, który zaskakuje fantastycznym smakiem