Jesień to doskonały czas na to, aby zmienić swoją dietę na zdrowszą. W jesiennych miesiącach wzrasta po prostu zapotrzebowanie na cenne składniki mineralne, dzięki którym jesteśmy w stanie nie tylko sprawnie wspomagać układ immunologiczny, ale i dodawać sobie witalności. Metamorfozę jesiennego jadłospisu świetnie rozpocząć od najważniejszego posiłku dnia, czyli śniadania. Idealnym wyborem na kolejne miesiące będzie pyszna, syta, rozgrzewająca i bardzo zdrowa owsianka z imbirem i mango. Dzięki niej każdego dnia będziemy czuły się szalenie energetycznie, a ponadto ominą nas sezonowe przeziębienia.
Zobacz także: Smakowita dyniowa kawa z cynamonem stanie się Twoją ulubioną w tym sezonie
Do przygotowania owsianki będziemy potrzebowały składników, takich jak: szklanka płatków owsianych, łyżeczka startego imbiru, łyżeczka cynamonu, 3 szklanki mleka owsianego, połowa dojrzałego mango pokrojonego w niewielkie kostki, marakuja, 3 łyżki miodu, szczypta soli morskiej.
Płuczemy płatki owsiane w zimnej wodzie. Następnie wsypujemy je do niewielkiego garnka i zalewamy mlekiem i doprawiamy solą. Gotujemy je przez kwadrans na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy do nich miód, cynamon i imbir.
Podajemy owsiankę z mango oraz miąższem z marakui.
Smacznego!
Zobacz także: Karmelowy popcorn to idealna przegryzka na długie jesienne wieczory. Uwaga - jest uzależniająco pyszny