Masz ochotę na coś słodkiego? Ciasteczka kokosowo-czekoladowe to przekąska, od której trudno będzie ci się oderwać! Jak je przygotować? Niezwykle prosto. Zresztą rzuć tylko okiem na ten przepis i przekonaj się o tym sama.
Przeczytaj też: 5 składników i 5 minut. Ten przepis z TikToka na ciasto bananowe jest rewelacyjny!
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować ten smakołyk?
W pierwszej kolejności wrzuć do miski mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki. Później podziel masło na części i utrzyj je wraz z cukrem brzozowym i waniliowym oraz jajkami.
Dalej połącz ze sobą użyte do tej pory składniki i zagnieć wszystko tak, by uzyskać jednolitą, gęstą masę. Potem podziel czekoladę na malutkie kawałki i dodaj ją do ciasta. Całość włóż do lodówki na 30 minut.
Po upływie tego czasu zacznij formować ciasteczka – formy możesz wykroić przy pomocy kieliszka lub szklanki. Następnie ułóż ciastka na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Ciasteczka będą gotowe po upływie 10 minut.
Smacznego!