Okres chorobowy w pełni. I choć nie zawsze jesteśmy w stanie ochronić się przed wirusem czy bakterią, możemy próbować zwiększyć naszą odporność. W jaki sposób? A chociażby poprzez dietę. Jeśli więc szukasz idealnego dania, polecamy krem czosnkowo – cebulowy. Warto go jeść teraz regularnie, ponieważ zawiera w sobie dużo witaminy C i działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo.
Przeczytaj też: Grejpfrutowy koktajl: pomaga wzmocnić odporność i schudnąć
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować to danie?
W pierwszej kolejności obierz cebulę i pokrój ją na małe kawałki. Następnie obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę. Co dalej? Wlej odrobinę oliwy z oliwek na patelnię, a następnie podsmaż na niej warzywa. Potem zalej je gorącym bulionem. Później dodaj serek topiony i śmietanę. Całość zblenduj i przypraw do smaku.
Z czym podawać ten krem? Możesz posypać go startym serem i serwować z grzankami.