Pierogi to jedno z tradycyjnych, polskich dań. Większość z nas je je na ogół z owocami, serem, mięsem czy kapustą i grzybami. Czy wiesz jednak, że równie dobrze smakują one w wersji z bananami i czekoladą? Jeśli więc masz ochotę na mały eksperyment kulinarny, koniecznie wypróbuj ten przepis!
Przeczytaj też: Gorąca czekolada w wersji francuskiej uwodzi smakiem. Nie będziesz chciała przyrządzać jej inaczej
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować to danie?
W pierwszej kolejności czekoladę zetrzyj na tarce. Następnie obierz banany ze skórki i pokrój je na cienkie plasterki. Następnie wsyp do miski mąkę i sól i stopniowo dolewaj wodę. Zagniataj ciasto, a potem rozwałkuj je na cienki placek.
Dalej za pomocą szklanki lub specjalnej foremki wytnij z ciasta kółka. Do każdego dołóż później banany i czekoladę. Gdy farsz będzie już nałożony, uformuj pierogi. Na koniec wrzuć pierogi do osolonej wody i gotuj je do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Danie możesz podawać ze słodką śmietaną.
Smacznego!