Wigilia zbliża się wielkimi krokami. Czy masz już pomysł, co podasz swoim gościom? Jeśli nie i jeśli szukasz czegoś nietypowego, mamy dla ciebie jeden oryginalny przepis. Konkrety? Chodzi o gołąbki z grzybami. To proste danie nie tylko z pewnością przypadnie do gustu niejednemu człowiekowi, ale także pięknie się zaprezentuje. Jak je przygotować? Sprawdź!
Przeczytaj też: Przypalony bigos? Nie panikuj, jeśli znasz ten trik!
Jak przygotować to danie?
W pierwszej kolejności obierz cebulę i drobno ją posiekaj. Następnie namocz grzyby, ugotuj je, a gdy będą już miękkie, pokrój w kostkę. Później te kawałki podsmaż na patelni razem z cebulką i olejem. Co dalej? Dalej ugotuj ryż. Gdy będzie już gotowy, połącz go z grzybami. Całość dopraw przyprawami.
Gotowe? Świetnie. Teraz czas by liście kapusty nadziać farszem i zwinąć w ruloniki. Tak przygotowane gołąbki piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45 minut. Na koniec danie możesz polać sosem grzybowym lub dla urozmaicenia pomidorowym.
Smacznego!